O NAS

                         Krakowski Kumpir to wynik zamiłowania do kuchni i podróży dwojga młodych ludzi. Podróżując po świecie próbowaliśmy wielu specjałów i potraw regionalnych, jednak nic tak nie ujęło naszych serc i podniebień jak Kumpir. Pasja do gotowania i kulinarnych eksperymentów skłoniła nas do „udomowienia” zagranicznego Kumpira na tak świetnie znanego nam ziemniaka, którym Polska stoi, z dodatkami, mającymi ująć każdą słowiańską duszę. Celem było: stworzenie kultowego miejsca, gdzie można spróbować czegoś zupełnie nowego i jednocześnie najeść się do syta, ale….. nie kopiować czegoś co już jest, stworzyć coś niebanalnego z zupełnie autorskim pomysłem na menu, być pierwszym, walczyć o jakość i standardy.
I stało się… 15 września 2013 roku powstało pierwsze miejsce na kulinarnej mapie Krakowa (ul. Grzegórzecka 3 pod Halą Targową), gdzie każdy mógł spróbować naszej wariacji na temat ziemniaka. Nasz specjał bardzo szybko zyskał rzeszę swoich fanów. Potwierdzeniem tego była nagroda otrzymana z Urzędu Miasta Krakowa jako laureat konkursu na wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa, mogący „zawstydzić obwarzanka”.
Dzięki naszej pasji i Waszemu zamiłowaniu do ziemniaka Krakowski Kumpir po niespełna dwóch latach działalności decyduje się podzielić pomysłem na sukces na drodze franczyzy. Od roku 2015 Krakowski Kumpir to już nie tylko przysmak Krakowa jak sugeruje nazwa, ale i przysmak, który możecie spotkać w coraz większej ilości miejsc w Polsce.
Dokąd nas zaprowadzą nasze zaangażowanie, praca, dbanie o jakość oraz ciągłe podnoszenie kulinarnej poprzeczki… Nie wiemy. Ale jedno jest pewne…
… to dopiero początek:)

CZYM JEST KUMPIR?

Dowiedz się jak powstaje Twój ulubiony Kumpir krok po kroku!

PIECZEMY ZIEMNIAKA

Każdy z naszych ziemniaków jest upieczony w specjalnym piecu, tak aby jego cała zawartość była miękka a skórka delikatnie przypieczona. Dobrze upieczony ziemniak, to gwarancja sukcesu.

 

PODSTAWA SMAKU

Masło czosnkowe oraz ser żółty to podstawa smaku naszego KUMPIRA.  Do tego dodajemy odpowiednio dobrane przyprawy oraz znaną wszystkim sól.

DOKŁADNIE MIESZAMY

Czas nieco popracować. Łapiemy widelec albo nóż i ze zwinnością oraz starannością godną szefa kuchni mieszamy bardzo dokładnie wszystkie składniki aż do powstania jednolitej i przepysznej masy.

SOS DO WYBORU

Od tego momentu każdy KUMPIR się różni. Klient ma możliwość wybrania sosu, którym chce podkreślić smak swojej potrawy. Do wyboru sos 1000 wysp, czosnkowy lub ostry.

 

MIĘSNY LUB WARZYWNY

W zależności od upodobań smakowych każdego KUMPIROWICZA specjał zawierać będzie dodatki mięsne lub warzywne. Każdy znajdzie coś w sam raz dla siebie. Ważne, iż wszystkie dodatki przygotowujemy sami- na miejscu.

1KG JEDZENIA

Podstawa KUMPIRA to 600g ziemniaka- gdy dodamy sosy, warzywa oraz mięso nasz KUMPIR waży prawie (lub nawet ponad 1KG). Super wygląda no i jeszcze lepiej smakuje. Skusisz się?:)

NASZ FILM PROMOCYJNY:)

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z KRAKOWSKIM KUMPIREM!

O NAS

                         Krakowski Kumpir to wynik zamiłowania do kuchni i podróży dwojga młodych ludzi. Podróżując po świecie próbowaliśmy wielu specjałów i potraw regionalnych, jednak nic tak nie ujęło naszych serc i podniebień jak Kumpir. Pasja do gotowania i kulinarnych eksperymentów skłoniła nas do „udomowienia” zagranicznego Kumpira na tak świetnie znanego nam ziemniaka, którym Polska stoi, z dodatkami, mającymi ująć każdą słowiańską duszę. Celem było: stworzenie kultowego miejsca, gdzie można spróbować czegoś zupełnie nowego i jednocześnie najeść się do syta, ale….. nie kopiować czegoś co już jest, stworzyć coś niebanalnego z zupełnie autorskim pomysłem na menu, być pierwszym, walczyć o jakość i standardy.
I stało się… 15 września 2013 roku powstało pierwsze miejsce na kulinarnej mapie Krakowa (ul. Grzegórzecka 3 pod Halą Targową), gdzie każdy mógł spróbować naszej wariacji na temat ziemniaka. Nasz specjał bardzo szybko zyskał rzeszę swoich fanów. Potwierdzeniem tego była nagroda otrzymana z Urzędu Miasta Krakowa jako laureat konkursu na wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa, mogący „zawstydzić obwarzanka”.
Dzięki naszej pasji i Waszemu zamiłowaniu do ziemniaka Krakowski Kumpir po niespełna dwóch latach działalności decyduje się podzielić pomysłem na sukces na drodze franczyzy. Od roku 2015 Krakowski Kumpir to już nie tylko przysmak Krakowa jak sugeruje nazwa, ale i przysmak, który możecie spotkać w coraz większej ilości miejsc w Polsce.
Dokąd nas zaprowadzą nasze zaangażowanie, praca, dbanie o jakość oraz ciągłe podnoszenie kulinarnej poprzeczki… Nie wiemy. Ale jedno jest pewne…
… to dopiero początek:)

CZYM JEST KUMPIR?

Dowiedz się jak powstaje Twój ulubiony Kumpir krok po kroku!

PIECZEMY ZIEMNIAKA

Każdy z naszych ziemniaków jest upieczony w specjalnym piecu, tak aby jego cała zawartość była miękka a skórka delikatnie przypieczona. Dobrze upieczony ziemniak, to gwarancja sukcesu.

 

PODSTAWA SMAKU

Masło czosnkowe oraz ser żółty to podstawa smaku naszego KUMPIRA.  Do tego dodajemy odpowiednio dobrane przyprawy oraz znaną wszystkim sól.

DOKŁADNIE MIESZAMY

Czas nieco popracować. Łapiemy widelec albo nóż i ze zwinnością oraz starannością godną szefa kuchni mieszamy bardzo dokładnie wszystkie składniki aż do powstania jednolitej i przepysznej masy.

SOS DO WYBORU

Od tego momentu każdy KUMPIR się różni. Klient ma możliwość wybrania sosu, którym chce podkreślić smak swojej potrawy. Do wyboru sos 1000 wysp, czosnkowy lub ostry.

 

MIĘSNY LUB WARZYWNY

W zależności od upodobań smakowych każdego KUMPIROWICZA specjał zawierać będzie dodatki mięsne lub warzywne. Każdy znajdzie coś w sam raz dla siebie. Ważne, iż wszystkie dodatki przygotowujemy sami- na miejscu.

1KG JEDZENIA

Podstawa KUMPIRA to 600g ziemniaka- gdy dodamy sosy, warzywa oraz mięso nasz KUMPIR waży prawie (lub nawet ponad 1KG). Super wygląda no i jeszcze lepiej smakuje. Skusisz się?:)

NASZ FILM PROMOCYJNY:)

BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z KRAKOWSKIM KUMPIREM!

Ta strona używa ciasteczek. więcej informacji.

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną. Źródło: wikipedia.org Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij okno.